Asiakirjahallinnon teemapäivä 10.11.2016

Liikearkistoyhdistys järjestää asiakirjahallinnon teemapäivän torstaina 10.11.2016 Sokos Hotelli Pasilassa. Teemapäivän ohjelma:

– 8.30 Kahvi
– 9.00 Teemapäivän avaus ja ROI-kyselyn tulosten julkistus, Juha Anttila
– 9.30  ”To Retain Forever”, why retention scheduling is changing and how we cope with not being able to delete anything, Alison North
– 10.10 Kahvi
– 10.30 ”The why and the wherefore”, getting into the reasons for managing information and how the organization benefits, Alison North
– 11.20 Hybridimallista täysin sähköiseen asiakirjahallintoon, Johanna Dahl
– 12.00 Lounas
– 13.00 Asiakirjahallinnon organisointi, Helena Pajari
– 13.40 Asiakirjojen säilytysajat, Carl-Magnus Roos
– 14.20 Kahvi
– 14.50 Asiakirjojen säilytysajat kansainvälisessä toiminnassa, Mikko Hyvärinen
– 15.30 Yhteenveto ja loppukeskustelu, Juha Anttila
– 16.00 Päätös

KEYNOTE SPEAKER
Tapahtuman pääesiintyjäksi olemme saaneet briteistä tiedonhallinnan huippuasiantuntija Alison Northin.

PUHUJIEN ESITTELYT

Kaikkien puhujien esittelyt löydät tämän sivun alareunasta.

Aika: 10.11.2016 klo 9-16
Paikka: Sokos Hotelli Pasila
Hinta: Jäsenille 400 eur, muille 500 eur + alv.
Huom! Ilmoittaudu 10.10. mennessä, niin saat 50 euron alennuksen teemapäivän hinnasta!

Peruutusehdot: Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 14 vrk ennen tilaisuutta. Muutoin veloitetaan 100 euroa + alv 24 % toimistokuluina. Mikäli esteestä ei ilmoiteta, veloitetaan koko osallistumismaksu. Tilaisuuden osallistujan voi vaihtaa.

 

Puhujien esittely

Juha Anttila

juha_anttila_org

Juha Anttila toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä ja järjestelmien käyttöönotosta. Juha on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan. Juha on myös julkaissut yhden suomenkielisen alan perusteoksista; IT Pressin kustantaman Dokumenttien hallinta-kirjan sekä muita oppaita. Hän on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Juha vetää Liikearkistoyhdistyksen koulutustoimikuntaa.

 

Alison North

dsc_0704

Alison North on tiedonhallinnan edelläkävijä, jolla on poikkeuksellisen mittava kokemus erilaisista tiedonhallinnan tehtävistä. Hän on kehittänyt tiedonhallintaan menetelmiä, jotka on sittemmin omaksuttu yleisesti käyttöön. Nykyään Alison toimii asiantuntijana ja kiertää ympäri maapalloa puhumassa erilaisista tiedonhallintaan liittyvistä aiheista. Alisonin arvostuksesta kertoo sekin, että Information and Records Management Society jakaa vuosittain hänen nimeään kantavan palkinnon, joka myönnetään nuorelle ja lupaavalle alan ammattilaiselle.

 

Johanna Dahl

Johanna Dahl opiskeli Tampereen yliopistossa informaatiotutkimusta ja opintojen loppuvaiheissa suuntautui asiakirjahallintaan. Hän työskenteli oikeusministeriö AIPA-hankkeessa tiedonohjauksen parissa vuosina 2011–2014. Keväällä 2012 valmistui pro gradu –tutkielma Hybridimallisesta asiakirjahallinnosta täysin sähköiseen, jossa selvitettiin kehitteillä olevan AIPA-järjestelmän tuomia kustannussäästöjä käräjäoikeuksien rikosasioiden käsittelyyn. Vuoden 2015 alussa Johanna siirtyi projektisuunnittelijaksi Helsingin kaupungille sähköisen asiakirjahallinnan hankkeeseen, jonka tavoitteena on laatia Helsingin kaupungin tiedonohjaussuunnitelma ja siirtyä vaiheittain sähköiseen asiakirjahallintaan. Lokakuussa 2015 Johanna siirtyi samaisessa hankkeessa projektipäällikön pestiin.

 

Helena Pajari

Helena Pajari, Tampereen kaupunki, asianhallintapäällikkö, johtanut pitkään kaupungin asiakirjahallintoa, osallistunut useisiin tiedonhallintaa koskeviin julkisen hallinnon yhteisiin hankkeisiin kuten KDK, arkistolain uudistus ja SAPA.

 

Carl-Magnus Roos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Carl-Magnus Roos on mies, jonka valtava työura kattaa oikeastaan kaikki arkistotyön osa-alueet. Hän aloitti Valtionarkistossa, palveli Ulkoministeriössä, siirtyi yksityissektorille pankkiin, toimi konsulttina ja Nokian nousukauden arkistonkehittäjänä ja päätti arkistouransa Helsingin kaupunginarkiston erikoistutkijana. Tämän lisäksi Carl-Magnus on Liikearkistoyhdistyksen varsinainen henkilöitymä toimittuaan yli 30 vuotta yhdistyksen sihteerinä ja järjestettyään lukemattomat koulutus- ja muut tapahtumat sekä useat Liikearkistopäivät.

 

Mikko Hyvärinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikko Hyvärinen on ollut Liikearkistoyhdistyksen koulutustoimikunnan aktiivi 3 vuoden ajan. Päätoimessaan Mikko on nimikkeellä Records Management Manager Nokia Oyj:ssä ja hänellä on useiden vuosien ajalta kokemusta isoista seulontaprojekteista sekä säilytysaikojen määrittämisestä ja säilytysaikavaatimusten tulkinnoista.